ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Hurmašice




Sastojci:


250g
margarina
dvije
kašike pavlake
dvije
šoljice šećera
dvije
Šoljice ulja
35
kašika brašna
pola
praška za pecivo
dva
jaja
Agda
devet
šoljica šećera
devet
šoljica vode


Priprema:

Tijesto: Margarin otopiti i dodati sve osim brašna. Dobro izmiksati pa dodati brašno i izraditi tijesto koje oblikujete u hurmašice. Hurmašice lagano prislonite na rupićastu stranu rendala tako da dobiju fine šare. Tepsiju malo premazati margarinom i posuti laganim slojem brašna, pa poredati hurmašice. Rernu prethodno zagrijati na 220°C i peći hurmašice dok blago ne porumene. Agda (šećerni sirup): Skuhati agdu i zaliti pećene hurmašice, ja sam agdu malo ohladila pa tek onda zalila hurmašice.

Prijatno!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Svi postovi

Pokreće Blogger.

Categories

Prijatno

Uz naše recepte :)

Copyright © Najbolji Recepti | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20